Om

ALLMÄNT

Hjortsberga är en tätort i Alvesta kommun, i Kronobergs län.

I Hjortsberga bor det ca 245 människor och spänner över ett område av 63 hektar, ca 90 hus finns i området, de flesta belägna i närheten av Sjöatorpasjön. Flertalet i Hjortsberga bor i hus men det finns även en del lägenheter tillgängliga.

Hjortsberga har även en skola och flera föreningar och hjälpsamma människor som gör att man kan leva ett aktivt liv med allt från Fiske till Fotboll (Hjortsberga IF). Titta uppe i menyn för att se fler föreningar.

BADPLATS och TURISM

Det finns en mycket välutrustad badplats belägen vid Sjöatorpasjön med badbrygga och goda möjligheter för både sim och plask. Badplatsen finns i direkt anslutning till scout och konferens-gården Hjortsberga gården.

Vid sjön finns också en vacker strandpromenad som sköts om av Hjortsberga Samhällsförening. Strandpromenaden följer sjöns östra strand och har en jämn och fin beläggning som bär allt från joggare till barnvagnar. Längs promenaden finns också bryggor, grillplatser och informationsskyltar om vad sjön har för fisk samt en del av dess historik.

SKOLAN
I Skolan går det ca 135 elever och barn i åldrarna 1 till 13 år. Det finns 25 anställda fördelat på ca 20 tjänster. Flertalet av eleverna kommer från andra närbelägna områden.

INTERNET

Lägenheterna i Hjortsberga har tillgång till internet via fiber som erbjuds via Wexnet. Husen har dock inte tillgång till detta utan ansluter normalt sett via ADSL på hastigheter upp till 28 Mbit, huvudleverantör är Telia men man kan även välja andra leverantörer via Wexnet. Trådlöst internet via 4G med hastigheter upp till 40 Mbit är fullt utbyggt i Hjortsberga området och stöds av de flesta tele-operatörer.

Undersökningar har gjorts för installation av fiber till husen belägna i Hjortsberga men ingen utbyggnad har ännu skett.

Hjortsberga har förutom denna hemsida ett antal föreningar som var och en bedriver sina egna hemsidor, det finns även en sluten Facebook grupp där flertalet av Hjortsbergas innevånare är aktiva.

ADDRESS

Hjortsberga tillhör Alvesta men är dock en egen postort, postnumret är 342 93 Hjortsberga.

SJUKVÅRD

Primärsjukvården sker inne i Alvesta på den välutrustade vårdcentralen, där finns allt från tandläkare till barnmorska och vanlig sjukvård.

 


Sidan är skapad som en del i Leader Linné projektet Attraktiva Hjortsberga för att utveckla bygden.

Logo Attraktiva HjortsbergaLogo LeaderLinne_File_27457