Helgas Ungar

Helgas Ungar startade i april 1994. Det fanns gott om barn i området och föräldrarna gick samman för att bilda föreningen och förskolan. Vid starten år 1994 fanns det 13 barn inskrivna och vid årets slut fanns det 12 barn i kö för en plats på förskolan. Totalt har över 130 barn gått på Helgas Ungar.

Den miljö som barnen på Helgas Ungar erbjuds är svår att slå. Gården ligger i den småländska idyllen, omgiven av vacker natur och har en egen badstrand. Vill man ta en promenad under våren kan man hälsa på de nyfödda lammen i byn eller bara vandra ut i ett hav av vitsippor nära huset. Förskolan har en stor, grön trädgård på cirka 3000 kvadratmeter i lantlig miljö. Här finns en stor sandlåda, gungor, rutschkana och lekställningar. Det finns även planteringslådor som barnen tillsammans med personalen sköter om för att odla olika grönsaker och andra roliga saker.

Varför valde ni Helgas?

Vi har haft två barn på Helgas och har alltid varit nöjda. Barnen utvecklas och blir säkra individer i sin takt. Personalen är kunniga, maten är hemlagad och delvis egen odlad. Barnen lär sig att odla och tänka hållbart. Detta är verkligen ett toppen ställe, hästar och kossor runt knuten. Gör ett studiebesök om du funderar på vart ditt barn ska gå.

– Sandra Ramström, Hjortsberga

Barnen trivs väldigt bra. Bra kommunikation och information.
God personaltäthet och liten blandad barngrupp. Bra mat och bra miljö för barnen.

– Mattis Östergren, Hult

Helt underbart förskola! Fantastisk miljö, fantastisk personal! Som förälder har man stor inblick i verksamheten.

– Martina Ovesen, Hjortsberga

Varmt välkommen hit på ett besök om ni vill veta mer om vår förskola.

Ring och boka en tid i förväg.

Rektor
076-027 77 06
Hemsida
Sociala medier