Aktuellt sommaren 2023

Hallå Hjortsberga!
Samhällsföreningen vill passa på att önska alla medlemmar en riktigt fin sommar, och samtidigt tänkte jag flagga för lite kommande datum samt släppa ännu en världsnyhet! Mer om det nedan…

Vi börjar väl med belysningsprojektet. Markarbetena är nu klara och besiktigade, och i slutet av augusti/mitten på september kommer el-arbetena göras klart. Planen är att vi sedan tillsammans med Alvesta Kommun kommer att ha en liten invigning av sträckan i samband med att vi tänder den. Inledningsvis kommer lamporna att tändas och släckas automatiskt beroende på dagsljus, och vara helt släckta mellan kl 23-05. Vi börjar med det så får vi se hur det känns. Vi återkommer med mer info framöver.

Sen fortsätter vi fram till den 2 september! Lägg det datumet på minnet för då kommer vi genomföra historiens andra Hjortsberga Familjedag. Vi hoppas så klart på att det blir en likadan succé som förra året, med närmare 250 besökare. Bjud hem nära och kära, vänner och bekanta den helgen, så ses vi på skolans fotbollsplan. Programmet är inte helt spikat ännu, det kommer vi att återkomma till, men jag kan redan nu ge er lite förhandsinfo när det gäller medverkande. Utöver oss i Samhällsföreningen kommer vi att återse bland annat Hjortsberga GK, Hjorts MCK, Sjöatorpasjön- och Mosjöns FVOF mfl, och vi välkomnar en del nya inslag, bland annat från Equmenia Scoutkår, Hembygdsföreningen och Svenska kyrkan. Det blir även hoppborg, ansiktsmålning korvförsäljning mm.
Sitter du med i någon förening som skulle vilja vara med och visa upp er verksamhet denna dag? Ta kontakt med undertecknad, vi har alltid plats för fler!

Den 21/10 kan också vara ett bra datum att markera i almanackan, mer info om det kommer efter sommaren men det kan ha lite med några festligheter att göra!
Jag vill också passa på att berömma alla ni ungdomar, som varje vecka ser till att vår badplats alltid är ren och snygg. Ni gör ett betydelsefullt arbete som uppskattas av väldigt många, heja Er!

Ja, det var väl allt… Nej just det, jag utlovade ju en världsnyhet också! Det är så här att vi i styrelsen har under våren jobbat med att ta fram en ny logga för Samhällsföreningen. Det har ju funnits en längre tillbaka i historien, men vi kände att vi nu ville föryngra och skapa något nytt. Så, efter ett antal olika förslag enades vi om denna nya logga till att pryda våra olika verksamheter i stort som i smått. Visst är den fin? Vi tycker den är så pass fin att vi nu vill ge alla er möjlighet att pryda både er själva och/eller kanske kaffemuggen eller väskan med den. Därför har vi nöjet att presentera Hjortsberga Samhällsförenings första webbshop, där du enkelt kan gå in och köpa en fin tröja till dig själv eller någon du känner. Det finns tröjor av flera olika modeller till både barn och vuxna, till träning eller fest (ja, kanske inte fest men i alla fall), kepsar, muggar babykläder, väskor mm. Bara att välja och vraka alltså. När du handlar i webbshopen så stödjer du också vår verksamhet, samtidigt som du stolt kan visa upp för alla att du är medlem i Hjortsberga Samhällsförening. Bra va?

Ja, och med det vill jag och hela styrelsen önska dig och dina nära en riktigt fin sommar, så hörs vi framöver.

Hjortsberga Samhällsförening genom
Micke Ljunggren, ordförande